Cantece despre tata si fiu

Relatia dintre un tata si copiii sai este una dintre cele mai importante si influente dintre interactiunile umane. Copiii doresc sa fie precum tatal lor, sau opusul complet al acestuia. Ei se pot simti protejati, “sufocati” sau abandonati de catre tatal lor.

Ca tata, te poti intreba daca ti-ai facut bine treaba ca parinte, straduindu-te sa-ti exprimi dragostea fata de copiii tai sau sa ajungi sa regreti lucrurile pe care nu le-ai spus sau facut.

Oricum ai lua-o, relatia tata/copil este una care genereaza multe emotii si sentimente, astfel incat nu este de mirare ca aceste emotii au fost transpuse de catre muzicieni in piesele lor, unele dintre ele de neuitat.

Am reusit sa gasesc totusi trei astfel de cantece, destul de reprezentative, pe care vi le ofer acum cu versurile traduse in limba romana. Daca mai stiti si altele, va invit sa le impartiti cu noi printr-un comentariu mai jos.

Phil Collins – Father To Son, este un cantec scris de Phil Collins in anul 1989, si infatiseaza un tata care ofera invataminte si sfaturi fiului sau, care se afla in “urmarirea” fetei visurilor lui. Spre finalul cantecului, acesta ii transmite cu afectiune fiului sau aceste cuvinte : “Nu uita ce ti-am spus/Voi fi mereu cu tine, nu uita/Doar priveste in urma ta, eu voi fi acolo…“

YouTube Preview Image

Ronan Keating & Yusuf Islam – Father And Son, cantec scris si interpretat de cantaretul si compzitorul de origine britanica Yusuf Islam (cunoscut mai apoi drept Cat Stevens), in duet cu Ronan Keating.

YouTube Preview Image

Kenny Rogers – Coward Of The County, o melodie frumoasa cu un mesaj foarte emotionant, iar interpretarea lui Kenny Rogers exceptionala.

YouTube Preview Image

 

 “Vara” lui 2014, una dintre cei mai ploioase de cand ma stiu

Dincolo de furtunile si inundatiile de pe teritoriul Romaniei, de valorile record atinse de nivelurile unor rauri, vara acestui an mi s-a parut una dintre cele mai ploioase din toate timpurile.

Nu stiu cate zile de vara au fost fara ploaie timp de 24 de ore in Bucuresti. Ca sa nu mai zic ca nu cred ca au fost doua zile consecutive fara precipitatii.

Am fost surprins de ploaie de nenumarate ori, ca niciodata. In acest an as fi vrut sa ma duc in vacanta pe Valea Prahovei.

Pe undeva nu a fost rau pentru Bucuresti. Orasul a fost spalat mai des, aerul a fost mai respirabil. Pana la jumatatea lui iulie nu prea am simtit zaduful si soarele apasator. In ultimele doua saptamani vremea s-a apropiat de “normalul” cu care suntem obisnuiti.Scrisoare catre fiul meu

YouTube Preview Image


قصة إيليا ( إلياس ) Elijah Story

YouTube Preview Image


Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul

YouTube Preview Image